Hej och till och börja med nej – Tomas Ledin har fel i mycket (om någon nu skulle få för sig att hävda motsatsen). Till exempel regnar inte alls det mesta bort. Men, ja, sommaren är kort. Eller i alla fall går den ruskigt snabbt. Knappt hinner man börja stava till bloggtorka förrän den potentiella torrperioden är över.

Inte oss emot dock. Tvärtom. Höst innebär nya vindar och nya projekt och fastän landställen är sköna och parker härligt gröna och fågelkvitter ibland klingar bättre än Twitterkvitter och grillat är gott och rosé är…vått…så är det med en blogg’n’rollrockarglädje vi nu omfamnar augusti, igångkickar, lövhögar och what not.

Och någon torrperiod har det ju egentligen inte heller varit. Vi tycker att ovanligt många har bloggat ovanligt mycket. Och fastän vi, med undantag för Bloggplats H12-insatsen under Almedalsveckan, kört ganska mycket hängmatta här har vi varit duktigt sommarsociala på andra platser.

Jack har till exempel skrivit en skrämmande bra bloggserie om internets största mysterier och under sommaren hunnit få en egen blogg hos Nyheter24. Och så har han suttit i #Guldsoffan på Skansen. Vilket också jag, Jennifer, gjort. Och också jag har gjort en  bloggserie på annat håll. För min del var det som bloggvikarie hos webbhotellet Binero där jag gjort en intervjuserie om hur och varför olika företag och organisationer jobbar med sociala medier och vilka utmaningar de står inför. Mats har struntat i guldsoffan men inte haft en mindre glimrande tillvaro för det. Han har varit den som varit aktivast på egen domän. Och varit flitigast med mail och sms och FB-meddelande och Twitter-DM och Skype-ping med ”hörrni, jag fick en idé!, vad tror ni om…”.

Fast nu blir det nog mindre av den varan. Ja, alltså inte idéer, men mail och sms och allt därefter. Just nu testkör vi Yammer (ett slags internt Twitter skulle man kunna säga) för att se om det kan bli vår tekopp, som en del av större satsning (eller, test kanske vi än så länge kan kalla det) på att jobba mer effektivt och Get Things Done.

Vad som händer närmast framöver är annars delvis överraskningar och delvis saker vi glatt kan blogga loss om redan nu. Till exempel åker vi hela gänget (jag, Mats, Jack och vår designer/utvecklare Joakim) till Sweden Social Web Camp på torsdag och nördar loss bland får och tält och webbfolk på en härlig ö i Blekinge skärgård. För mig och FixJox (som Jocke också börjat kallas, eftersom han kort och gott är vår digitala fixar-Jocke, och eftersom vi – förlåt – tycker att FlickJox faktiskt var en kul grej och en rolig sak att spinna vidare på), för oss är det tredje gången gillt och det ska bli både intressant och spännande vad en ny konstellation människor, en extra dag och lite nya initiativ och rutiner ska resultera i för slags unconference i år. Eller hur det känns att slippa tälta (gäller bara mig :)). Eller att få första gången åka ner som en del av Bloggbyrån.

För er som inte vill eller kan eller får eller av någon annan anledning inte är där lovar vi att försöka rapportera så gott vi kan om det som händer där.

I övrigt ringer vi just nu ganska många telefonsamtal. Och skickar förslag kors och tvärs. Och bollar idéer som om det vore Wimbledon. Och bokar in möten. Och skriver presentationer. Och omvärldsbevakar. Och läser bloggar. Och twittrar. Och planerar kampanj för Naturskyddsföreningen. Och för Disney (igen). Och gör strategier och sätter ihop föreläsningar och planerar events för andra som ni pö om pö kommer få namn på. Och ja, typ allt det där vi pratat om förut.

Och skulle vi mot förmodan fortfarande ligga i en hängmatta (det gör vi inte, och det har vi, om sanningen ska fram, inte heller gjort) , så skulle vi hur som helst trilla ur den av lycka när vi läser tweets och får mail från fantastiska människor som vill jobba hos oss. Bättre betyg tror vi inte man kan få.

Och vi vill fortsätta jobba med fler fantastiska människor. Och vi ska jobba hårt för möjligheten att få göra det.

Och vi ska inte alltid plåga er med så här långa blogginlägg.

Men vi tycker fortfarande det vore helt okej att få plågas av lite gästskribenter då och då. Och kaffesugna individer som vill droppa förbi vårt, även nu i höst, ”arbetsklubbskontor” Coffice (C som i  Café, Office som i kontor).

Och istället för att sjunga sommarplågor som att sommaren är kort, att vi vill ligga med er (vi vill ju, eh, jobba och blogga med er) så tycker vi gott att man kan nynna till en annan fin melodi som vi hittar hos en annan fin Bark (nej, vi är inte syskon, gifta eller något annat familjärt). Det ligger något i det Joakim Jardenberg säger: människor är en fantastisk uppfinning! Och, kan man ju tillägga, internet likaså:

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=cuGwcSmN3N8&feature=player_embedded’]

Vad har ni haft för er i sommar?