Vilken plattform ska man blogga på?

Bloggande är något som många har hållit på med länge, och det ska inte stickas under stolen med att det var mer populärt att blogga förr än vad det är idag. Med det sagt har man kunnat se en ökad populäritet under de senaste åren, och vad vi tror kommer denna trend bara att fortsätta.

Det finns många anledningar till att bloggandet har blivit mer populärt igen, bland annat de sociala mediernas framväxt och ett ökat fokus på personligt varumärke. Men den kanske främsta faktorn är att det idag är så himla enkelt att starta en helt egen blogg.

Om du vill starta din egen blogg kommer en av de först frågorna du kommer behöva brottas med vilken plattform du ska blogga på. Som tur är det just denna fråga som vi ska diskutera och resonera kring i den här artikeln idag.

Enkelt att använda sig av en bloggplattform

När det gäller bloggplattformar finns det flera plattformar som är helt kostnadsfria att använda. En nackdel med dessa plattoformer är dock att du inte kan ha ett eget domännamn. Istället blir det dittnamn.plattform.se, vilket innebär att plattformen omedelbart kommer att annonseras ifall någon av dina läsare kollar på din bloggs domännamn.

Den största fördelarna med blogggportaler är att de är gratis och att det finns färdiga mallar och teman att välja mellan. Du behöver inte koda själv och designen är överlag väldigt enkel.

Börja blogga med hjälp av WordPress

För många är det självklara valet när de ska starta blogg att använda sig av WordPress. Det är gratis tjänst och det finns hundratals teman och plugins som du kan använda. Du kan även enkelt anpassa din sajt med hjälp av CSS-koder, och du kan även använda dig av ett helt eget domännamn.

Även om den här plattformen kan verka överväldigande till en början, kommer du med rätt kunskap kunna skörda mycket frukt med hjälp av detta alternativ.

De främsta fördelarna med WordPress är att det är helt gratis och att det finns nästintill finns obegränsade möjligheter för hur du kan designa din blogg.

Den största nackdelen i samband med WordPress är dess gränssnitt. Det kan vara svårt i början eftersom det finns så många funktioner, men när du väl har lärt dig att hantera det programmet kommer du att gynnas i det långa loppet genom att du kan skapa en unik blogg.