Tjäna pengar på din blogg som affiliate

Affiliatemarknadsföring är ett utmärkt sätt att tjäna pengar på din blogg! Affiliates marknadsför produkter och får betalt när folk köper den produkt de marknadsfört. Denna marknadsföringsstrategi har funnits i många år, men den har verkligen tagit fart i och med de senaste årens ökade populäritet att handla från e-butiker.

I den här artikeln kommer vi att diskutera vad affiliatemarknadsföring är, hur affiliates tjänar pengar och hur du kan registrera din som affiliate redan idag.Vad är affiliatemarknadsföring?

Vad affiliatemarknadsföring?

Egentligen är processen hur man tjänar pengar med hjälp av affiliatemarknadsföring ganska enkel att förstå. Det enda du behöver göra är att skapa ett konto hos en affiliatenätverk såsom Adtraction eller Adrecord. När du väl skapat ett konto är det bara att ansöka om att bli annonsör för de e-butiker och onlinetjänster som finns tillgängliga att välja mellan.

Om din blogg blir beviljad är det därefter bara att stoppa in dessa så kallade ”affiliatelänkar” på din blogg. Skulle sedan någon av dina läsare klicka på denna länk och därefter göra ett köp kommer du få en del av kakan av köpet i provision.

SEO kan hjälpa dig på vägen

Om du verkligen vill lyckas med din affiliatemarknadsföring är det viktigt att du bland annat jobbar med din hemsidans SEO. Genom att optimera din blogg med de nyckelord du vill ha i både text- och titeltaggar kan du skapa bättre möjligheter för att nå ut till läsare som sedan kan klicka på dina affiliatelänkar.

Utöver att skriva unikt och information innehåll på din blogg är det även väldigt viktigt att du skaffar dig backlinks till din sajt. Detta kan nämligen precis som unikt och kvalitativt innehåll bidra till att dina blogg presterar bättre i sökmotorerna och ger dig med mer trafik till din blogg.

Kan man tjäna mycket pengar med affiliate?

Hur mycket pengar du kan tjäna på din blogg som affiliate marketing beror på många olika faktorer. Det handlar bland annat om vilken produkt du marknadsför, hur populär din blogg är och hur många som faktiskt klickar på dina affiliatelänkar.

För att ge dig en allmän uppfattning är det dock möjligt att tjäna några tusen till flera tusen kronor per månad på affiliate marknadsföring. Naturligtvis finns det också de som tjänar mycket mer eller mycket mindre än så!