Hur får man trafik till sin blogg?

Även fast huvudsyftet med ditt bloggande inte ska vara att du ska bli känd och skaffa dig massvis av läsare över hela landet (eller världen) är det inte så himla roligt om man inte har några läsare alls. Men hur ska man gå till väga för att få fler läsare till sin blogg då?

Vi ska i denna korta artikel gå igenom några effektiva teknikern och metoder som du kan använda dig av för att öka ditt läsarantal.

Innan vi sätter igång känner vi att det är bra att vi poängterar att öka trafiken till sin blogg är ett arbete som tar tid. Det är väldigt osannolikt att man från den ena dagen till den andra kommer se sin blogg explodera i trafik och läsare. Detta jobb är snarare ett marathon och något man bör se långsiktigt på.

Skriv om saker som du genuint tycker om

Något som många bloggar ofta glömmer bort är att blogga om saker som de tycker om. Vi ser allt för ofta små bloggare som istället för att blogga om saker de har ett genuint intresse för istället bloggar om saker som de tror deras läsare tycker om.

En av nycklarna till att öka sitt läsarantal är att vara uthållig och publicera inlägg kontinuerligt. Detta kommer vara väldigt svårt att uppnå om du inte skriver om saker du tycker om. Väljer du att skriva om saker som du tror att dina läsare kommer gilla, men som inte du gillar, är risken väldigt hög att du tappar intresset för bloggandet.

Jobba med SEO

Fler och fler inom bloggbranschen har börjat jobba med SEO för att skaffa sig mer trafik till sin blogg. Och för dig som inte har koll på vad SEO står för så betyder det Search Engine Optimization, dvs Sökmotoroptimering.

Google, Bing, och Yahoo är tre av de största sökmotorerna som finns. När du jobbar med SEO optimerar du helt enkelt din sajt för att hamna högre upp i sökmotorernas resultatsidor.

Det fina med SEO är att det är helt gratis och vem som helst kan börja optimera sin sajt. Alla jobbar ifrån samma villkor oavsett hur stor eller liten man är. Detta beror på att ingen egentligen har något facit om vad som är rätt sätt att optimera, förutom sökmotorerna själva då.