Den intressanta historien bakom bloggar

Bloggar kan ses som företrädaren till alla dagens sociala medier. På en blogg är det möjligt för personer att publicera artiklar, videor eller andra former av innehåll dirket på internet. Ordet blogg har sitt ursprung i den engelska termen blog, som på svenska har ändrats till blogg.

I denna artikel kommer vi titta lite närmare på bloggandets historia och se hur den har förändrats genom åren.

Är det lätt att blogga?

Numera är det mycket enklare att starta en blogg, men så har det inte alltid varit. Innan bloggandet blev riktigt populärt var det inte alls lika lätt för en helt vanlig person att starta en blogg.

Idag kan man använda sig av olika så kallade plattformer som gör det hur enkelt som helst för vem som helst att starta en egen blogg. Dessa tjänster är oftast kostnadsfria och du behöver heller ingen egen domän för att komma igång.

När föddes bloggandet?

Bloggsfären är en ständigt växande värld med många olika typer av personer numera bloggar. De första bloggarna dök upp i slutet av 90-talet, men det var inte förrän 2000-talet som bloggandet verkligen tog fart.

I dag finns det många olika sorters bloggar, bland annat personliga journaler, dagböcker på nätet, nyhetsuppdateringar och mycket mer!

Vem kan blogga?

Svaret på frågan om vem som bloggar är vem som helst som känner för det. Det kan vara en upptagen trebarnsmamma, en författare, en journalist, eller någon helt annan typ av person som bara vill dela med sig av sin vardag eller som vill inspirera andra.

Förr i tiden var det dock inte lika lätt. De första bloggarna som började dyka upp var främst skapade av personer med stora tekniska kunskaper som visste hur man skapade sin egen webbplats.

Sammanfattningsvis

Bloggande är ett utmärkt sätt att få ut ditt budskap och komma i kontakt med likasinnade. Det är också ett utmärkt tillfälle för dig att finslipa det som intresserar dig mest, dela med dig av något som är viktigt för dig eller helt enkelt uttrycka dig genom att skriva.

Bloggens historia visar att det har funnits sedan internets tidiga dagar och fortsätter att växa i samma takt som internet självt!