Hallå Internet!

WebCoast 15-17 Mars 2013Idag är jag på Webcoast, Västkustens stolta unconference, där människor kommer från Sveriges alla håll för att lära, dela och diskutera allt möjligt mellan LEAN metodik, hur man bygger smarta intranät på Open Source-teknik till krishantering i sociala medier.

Eller varför inte göra som jag och går på en hårdvaruhackssesion? Just nu sitter jag och kolla på hur Per Olof Arnäs  (eller @dr_po, som han kallas på Twitter) bygger ihop ett mediacenter genom att konfigurera microprocessorn Rasperry Pie med RaspBMC. Stämningen är gemytlig och informell och alla sitter småpysslar med bloggposter eller försöker installera Raspberian på sina nyinköpta microprocessorer, medan vi ser installationsprocessen i CLI-gränssnitt rullar på i bakgrunden på den enorma skärmen i Visual Arena.

Som sagt är det en unconference vilket i sig betyder att jag inte riktigt vet vad som göms på agendan (eller om jag ska hålla någon session), men det är lite det som är tjusningen med just den här typen av event. Fredrik nämnde att han var sugen på hålla en session om bra pressmeddelanden, som jag troligtvis kommer att gå på.

Gridden öppnar strax efter den traditionella Webcoast-räkmackan och därefter kan allt hända. Personligen hoppas jag på tekniksessions och spännade diskussioner. Men framförallt de där små extra sakerna som man snappar upp i förbifarten, som till exempel att bli tipsad om appen HaikuDeck eller att höra hur någon diskuterar på en distro av Drupal som man kan bygga projekthanteringssystem ur.

Men viktigast är så klart mötena och det oväntade. I år kör Webcoast med Shpare som matchmakar deltagare och gör det enkelt att boka ett möte sinsemellan. Hittills är det bara två inbokade, men vi får se hur kvällen löper.

Trevlig helg!