En sådan här fantastiskt fin och solig söndag (här i Stockholm i alla fall), känns det passande att nämna några ord om solkraft. Sedan en tid tillbaka har vi nämligen haft glädjen att, tillsammans med Mogul, få jobba ihop med Telge Energi – energibolaget som vurmar för ren el och som vill att Sverige helt och hållet ska drivas av sol, vind och vatten (de enda energikällor som Telge Energi valt att erbjuda).

Ett hinder de ser för att fler självklart ska välja miljövänligare el är att ”ful-el” (det vill säga el från kolkraft) och ren el idag beskattas lika hårt. Det vill de få politikerna att ändra på och har därför startat en namninsamlingskampanj för sänkt skatt på ren el. Hittills har man, via Twitter, kampanjsajten, banners och en IRL-turné lyckats samla in över 5700 namnunderskrifter (heja!), men det behövs fler.

solupproret.se kan du läsa mer om varför solkraft är en så strålande bra sak , och givetvis kan du även följa Telge Energi och kampen för ren el på Twitter (#renel, #solupproret), Facebook, Instagram och i bloggen Fru Watt.

Och skriv gärna på om du har två sekunder över. En lite bättre värld borde väl inte behöva stå oss så dyrt?

Fortsatt solig söndag!