30dagarfran.nuDRY – eller Don’t repeat yourself är en av programmeringens grundvärden. Att sitta och göra om samma sak gång på gång är inte bara ett riktigt slöseri med tid. Det är generellt sett väldigt tråkigt.

Något som däremot är väldigt kul är ”single-serving-sites”, alltså sajter som bara har ett syfte. Till de mer nyttiga räknas till exempel Vecka.nu, som ger dig vilket veckonummer det är just nu; Downforeveryoneorjustme.com, vilken kollar om en sajt har gått ner eller om det bara är din anslutning som inte funkar och den lite mer rakt på Är det fredag?, som ger dig svar på om det är dags att svida om till helgkostym.

Varje gång vi satt och för att manuellt skicka iväg en faktura har det blivit en massa räknande på betalningsdatumet. Det är en process som upprepats och varit tråkig – med andra ord ungefär allt som inte är DRY.

Igår fick vi helt enkelt nog nog.

15 minuter kodande senare var vi så klara med 30dagarfran.nu, sajten som i sann single-serving-anda låter dig veta vilket datum det är om 30 dagar. Det och ingenting annat.

Varsågod internet! Vi hoppas att den här räknas till de mer användbara single serving-sajterna och inte till kategorin Sometimes Red Sometimes Blue, ThanksAnt eller nooooooooooooooo.com.