Bloggbyråprolog: Häromkvällen damp det ner ett mail hos oss.  Det var från en urgullig bloggartjej som vi hade träffat på vårt kontor tidigare under dagen. Hon mailade oss bland annat för att säga att hon gärna vill gästblogga hos oss. Men vi blev så kära i hela mailet i sig att vi tyckte att bloggposten i och med det redan var skriven.

Läs Emilia Hellbergs mail, som inte bara är ett e-brev utan en fantastisk liten historia om en bloggartjejs resa in i bloggosfären. En bloggosfär som hon idag är en aktiv del av via sin blogg The story of Emilia.

Hej!

Jag skrev ju min bloggadress tidigare idag på pappas (Niklas Hellberg) mail. Nu såg jag på er hemsida att man skulle skriva lite mer om man ville kontakta er så jag tänkte göra det, här och nu..

Jag började blogga av en ren slump skulle man kunna säga. Det var sommaren för 2 år sen, jag såg på min Sony Ericsson mobil att man kunde mms:a bilder till en blogg, det tyckte jag var kul och provade, inte för att jag var intresserad utan rättare sagt; uttråkad. Jag provade det, tog en bild och skrev ett ”meddelande” lite på skoj sådär. Och sedan fick man ett sms om att man skulle gå in på en hemsida (blogger.com eller nåt) men jag sket i’t och tänkte ändå inte att jag skulle blogga, kände ingen som gjorde det och hade aldrig läst en blogg.

Någon månad senare kollade jag ändå upp det där av ren nyfikenhet plus att jag ville se på min såkallade blogg från en dataskärm. Jag höll dock inte kvar vid den bloggen så länge för jag gillade helt enkelt inte blogspot, vilket jag fortfarande inte gör. Det var ungefär då hela bloggvärlden öppnades framför mina ögon, började läsa fokis blogg och andra jag inte minns.

Jag fick reda på blogg.se och startade bloggen Grape Tonic. Har tyvärr kastat bort den, men den var ändå jättedålig, alla inlägg = Hej, hinner inte skriva mer hejdå. Efter typ 2 månader skapade jag en ny och efter ett litet tag, en ny. Orkade inte namnen haha :D

Sen, i Mars 2010 skapade jag Milestyle.blogg.se och bloggade på den tills Januari 2010 då hela blogg.se krånglade till sig så att jag ”tillfälligt” bytte till weebly.com det blev inte tillfälligt, haha.

Det roliga med bloggande är att se hur folk uppskattar det jag skriver från hjärtat. Det är så kul med läsare, på alla andra bloggar jag har haft har jag haft ca 4 sidvisningar och 2 unika läsare per dag, nu har jag ca 30 unika läsare och 40 sidvisningar och det är verkligen jättekul. Tack vare bloggsvar (numera blogresponse) så har jag fått jättefina kommentarer om att jag skriver intressant.

Det känns så bra när man får såna kommentarer, för bloggandet är som en underbar dagbok! Man skriver ofta (speciellt jag, om mitt ”faboulösa” [stavning: error] liv) vad man gör på dagarna, som i en dagbok, men kanske inte lika privat i mitt läge, och så är det folk som läser det, folk med samma humor som tycker det är ett nöje att slösa den tiden per dag på att läsa vad jag skrivit, det är en härlig känsla!

Ni skulle kunna hjälpa mig att få en ännu bättre magkänsla och det vore jättekul att dra in företag i min blogg, det kan göra den ännu mer intressant tycker jag!

Jag har ju sedan jag lärde mig att vissa har sponsorer har jag alltid velat ha samma som de bloggarna, hihi.

Och nu kanske jag kan få det.

Min blogg är inte som andras och om fler skulle kolla min blogg hade varit underbart! Och vem vill inte tjäna på att skriva utifrån hjärtat?

Jag skulle gärna vilja gästblogga hos er någon gång :)

MVH

Emilia Hellberg | www.dinmile.weebly.com