Pillar vi oss i naveln? (@thejennie: uusch, äckligt!)? Bloggar vi tills ögona blöder (ehm, ja, det händer)? Sitter vi och känner oss allmänt coola för att vi jobbar med määädia (nja, visserligen är det allt som oftast otroligt coolt att få jobba med något man älskar och brinner för, men det är inte så att vi glider från mingel till mingel och drar bubblet på bolaget dagarna i ända)?

Men okej. Vad gör vi då? Alltså konkret? Undrar ni? Kanske inte, men vi brukar ofta roa oss med att fundera på vad andra yrkesgrupper, eller till och med företag och titlar inom vår egen bransch, egentligen pysslar med när de säger att de ”jobbar”.

Så därför tänkte vi att vi skulle berätta för dem som kanske undrar samma sak om oss – vad vi gör här på Bloggbyrån om dagarna. Med andra ord, hur en konkret arbetsdag kan se ut. Nu är det i och för sig så att vi har lyxen (tycker vi) att jobba med något där ingen dag riktigt är den andra sig lik, men en av dessa unika arbetsdagar kan se ut så här:

Morgon – Bloggbyrån anländer

@matslindborg är först på kontoret. Han köper en kopp kaffe. Cappuccino om han glömmer att han ska vara nyttig. Kolsvart om hjärnan hunnit kicka in. Därefter kommer @thejennie. Hon luktar lite rök efter morgonciggen. Hon kanske köper en kopp kaffe. Med mjölk. Alltid olika mängder mjölk. ”Lagom” är ett flytande begrepp. Sist men inte minst kommer the famous @kwasbeb (ni får be Jack Werner dra sin nickhistoria själv, den är allt för bra för att berättas av någon annan). Om det regnar kommer han med ett jättestort paraply som han använder som käpp när han går. Jack kanske också dricker kaffe. Eller jo, det gör han förmodligen. Förmodligen en cappuccino.

Ibland kramar vi om varandra när vi säger hej, ganska ofta faktiskt.
Ibland  (ganska ofta faktiskt) har vi redan hunnit maila varandra på morgonkvisten med allt från ”har ni sett det här?” till ”jag har en idé”, ”jag har en idé” eller ”tro inte jag är galen nu, men jag har en helt galen idé”.

Förmiddag – Bloggbyrån antänder

Ganska ofta har vi ett möte inbokat med någon befintlig eller potentiell kund. Ibland deltar alla på mötet, ibland tänker vi att det räcker med att en är med och att vi andra gör andra saker som behöver göras. Idag, för att ta ett helt random exempel, var en sådan förmiddag. Mats tog mötet i en av Coffice sköna konferenslokaler (de såg ut att ha trevligt, båda var glada när de kom ut därifrån, fast Mats hade missat ett gäng med tweets och hade 27 olästa mail i sin inbox).

Jennie satt och bloggade, twittrade, retweetade, började följa folk, Facebookade, svarade på mail, mailade nya mail, projektledde, skrev och byggde lite på en pågående digital kampanjproduktion, såg Cofficefolket baxa in världens största skrivare genom fönstret (den gick inte in genom dörr’n), drack ett glas vatten, gick igenom sin reader (aka: läste bloggar hon prenumererar på) och undrade om Jack var bakis (hans syster tog studenten dagen innan), trött eller bara hade fastnat vid tangentbordet hemma (hon visste att han var vaken, de hade redan hunnit maila varandra tidigt på morgonen).

Lunch – Bloggbyrån ”the expander”

Ganska ofta intar vi gemensam lunch (vi råkar liksom tycka om varandra, och där ingår att like:a varandras bordsskick). Ganska ofta äter vi på Ljunggrens takterass. Och Babylon. Och andra charmiga ställen på Södermalm. Vi äter typ allt, fast @thejennie vägrar fortfarande Slussens strömming. @kwasbeb har inte gett upp.

Ganska ofta tar vi även med andra på våra möten. Lunchmöten är trevligt. Kombinera nytta med nöje liksom, #win!

Pratar vi om en random dag som idag får @thejennie veta att nej, @kwasbeb var inte bakis. Han satt och spånade riktigt spännande idéer med @dreadnallen och @emanuelkarlsten (IRL, fatta!). Och han anländer med medtagen lunch. Och @matslindborg får veta att hans lunchdejt glömt bort att de har lunchdejt och @thejennie får sin inställd, så de tänker att ”då kan vi äta ihop”.

I vanlig ordning fastnar de kvar alldeles länge vid sina Macar tills de blir panikhungriga och äter en jättesen lunch på ”första bästa ställe” (vilket oftast blir ett Babylon eller en Ljunggrensterass).

Eftermiddag – Bloggbyrån…spår trender?

Jennie lånar Mats Macsladd eftersom hon glömt sin egen hemma (”glömt”) och Jennie ger Jack sina hörlurar tillbaka som han tidigare glömt (glömt!) på ett av Coffice bord.
Mats och Jack tar en snus.

Sen kollar någon av oss omvärldsbevakningen för en av våra kunder och rapporterar intressanta saker om vi hittar något. Just nu använder vi omvärldsbevakningsverktyget Aitellu för att scanna av framförallt bloggosfären åt den specifika kunden. Det är lite av ett ”rutinjobb” (gå igenom ord och listor och kolla länkar som kommit in), men innehåller ofta guldstunder när man upptäcker en bloggpost som kommer att göra vår kund glad.

Någon av oss kanske sitter och jobbar med en presentation. Det kan vara för en pitch, för att rapportera något (till exempel genomslaget efter en nyligen avslutad kampanj), eller en presentation om oss själva eller något ämne vi gärna delar vår kunskap kring.

Någon av oss kanske skriver ner och utvecklar en idé som dykt upp (det dyker rätt frekvent upp idéer hos oss alla tre). Eller skriver ihop en offert. Eller betalar en faktura. Eller undrar varför en faktura inte har blivit betald. Eller funderar på vad vi ska säga till Resumé. Eller undrar efteråt hur mycket Mats ska få äta upp meningen ”sedan kommer ju den mediala strukturen se annorlunda ut om fem år, Facebook kommer säkerligen inte vara störst”. Och bestämmer att vi köper en tuschpenna och skriver ”jag vet hur Facebook kommer dö” på baksidan av Mats t-shirt. Tills Mats kommer på att han ska på skolavslutning för sin dotter och tänker att det kanske inte är någon bra ”idé”.

Eller har en bloggpost att skriva. Eller två, och inte bara hos Bloggbyrån – vi värnar ju fortfarande om våra respektive kwasbeb.se och bluetomatopinkpotato.typepad.com (@thejennie vill ge @matslindborg en bit-ly-url i julklapp ungefär varje dag) och thejennie.se och banalt.se och…subtilt.se och what not).

Eller har fler möten. Styr upp samarbeten. Skrattar. Blir peppade. Blir besvikna. Blir peppade igen.

Eller svarar på fler mail. Eller pratar i telefon (jo, man kan ringa med dem).

Eller snickrar på copy för en kampanj, Facebooksida, utskick till bloggare eller bara skön copy som ska beskriva oss själva. Eller har kontakt med vår utvecklare eller designer eller samarbetande bloggnätverk för att stämma av olika saker.

Och scannar av Twitter, Facebook, bloggosfären. Hela tiden, med jämna mellanrum.

Kväll – Bloggbyrån återvänder

Vi brukar lämna kontoret i lite olika omgångar beroende på planer. Dock är det sällan (läs: typ aldrig) som arbetsdagen slutar där. Vi gör ofta saker efter jobbet som inte är jobb. Vi träffar människor. Umgås med familjer. Dricker ett glas vin någonstans. Spelar bandy. Ser på film. Lagar mat (”lagar” mat). Har picnic. Men sen återvänder vi minst en gång under kvällen till tangentbordet och sitter sedan där ganska länge (läs: ofta ganska mycket länge).

Varken bloggar eller Twitter tystnar för att det är natt, och det är också en del av den världen som vi älskar. Och som vi vill vara närvarande i. Och som vi måste vara närvarande i om vi ska heta det vi heter. Och vi älskar faktiskt att heta det vi heter, så det tycker vi därför är mer än värt att stanna uppe för.

Typ det är väl det vi gör, egentligen.

Och vill ni se hur mycket sanning det ligger i det så kom för sjutton och hälsa på oss! Vi må älska den sociala webbosfären, men vi tycker minst lika bra om social interaktion IRL.

Vad gör ni hela dagarna? Egentligen?