Ska du till Almedalen nästa vecka?

BloggplatsH12Det ska vi med! I alla fall digitalt (någon måste ju hålla ett nyktert öga på den roséminglande bloggosfären…). Bloggbyrån har nämligen fått möjlighet att vara en digital del av det fantastiska initiativet BloggplatsH12.

Den startades 2010, efter önskemål från bloggare, av Almega (med @karinbacklund i spetsen) och Politometern (aka @MartinaLind) och i år går de vidare med samma koncept:

”Bloggplats H12 är platsen för politiska bloggare i Almedalen. Bloggplatsen fungerar som ett presscenter för bloggare – en plats där bloggare kan sitta och blogga i lugn och ro, hitta information, tekniksupport, delta i seminarier och delta i presskonferenser med makthavare”.

Hos Almega kan du läsa mer om Bloggplatsen, regga dig som bloggare (det behöver du göra för att få tillträde till platsen som du som bloggare absolut vill ha tillträde till!), hitta var sjutton du ska (thank god there’s iPhone?) och annat gött att veta.

Och Bloggbyrån då, vad gör vi?

Förutom att heja på initiativet och satsningen fullt ut (och tycka att personerna som står bakom det är duktiga, smarta, trevliga och roliga som få) är vi också med som ”tweeting partner”. Det vill säga, @bloggbyran kommer att finnas på plats i twittosfären när #BloggplatsH12 livesänder På Pallen-intervjuer, paneldebatter och annat och snabbrapportwera vad som sägs. Utöver mikrobloggande kommer vi även skriva ett par +140-teckensposter i vår långblogg med (hoppas vi) någon smart analys eller i alla fall en sammanfattning som bör vara bloggosfären till glädje.

Dessutom tänkte vi bjussa alla h12-bloggare på en liten överraskning. Den som lever bloggar får se. ;)

Några h(12)öjdpunkter att se fram emot:

Här ger du BloggplatsH12 tummen upp på Fejjan, och vill du ha allmän twitkoll på vad som händer där det händer, håll koll på #BloggplatsH12.

Ses i den digitala Almedalsminglet!