En byrå kan aldrig få för många vassa praktikanter. Så välkommen Rasmus till en andra praktikperiod hos oss på Bloggbyrån. Rasmus lämnade ju oss dramatiskt för knappt ett år sedan (missa inte filmen) och vi är superglada över att han är tillbaka.

Hej Rasmus, och framför allt, välkommen! Om du skulle hisspitcha dig själv, hur låter det?
– Jag är grymt nyfiken och känner mig alltid som en valp som kommit ut på landet efter en lång vinter och springer runt och nosar på allt.

Min humor och lite hur jag är som person går väldigt mycket ihop. Jag försöker alltid gräva djupare och hitta kärnan, känslan, semantiken i allt jag gör. Sen trivs jag bäst med människor som är lite urflippade och lätt kan haka på min målande humor.

Om vi säger internet, så säger du….?
– Dimension. Världen har fått en extra, digital, outforskad dimension. Vi har fått ett extra sinne, ett sinne som låter oss interagera med varandra oberoende av var vi befinner oss.

Internet, eller kommunikation idag, befinner sig på samma stadie som elektricitet gjorde för lite mer än hundra år sedan. På den tiden kunde ett hushåll ha elektrisk belysning, en gasspis och skulle du på dass tog du en fotogenlampa. Idag använder vi otroligt många olika tekniker och kanaler för att kommunicera, men jag tror att allting kommer växa ihop.

Facebook eller Twitter? Eller blogg?
– Jag skulle behöva avfölja många på Twitter och skapa ett flöde som är mer baserat på människor som skriver om sig själva istället för tech-nyheter. Även om jag älskar innovation och tech är jag mer intresserad av människor. För tillfället är jag en klassisk Facebook-missbrukare.

Vad har du förväntningar på din tid här hos oss?
– Att få snylta på @jnystromdesigns kodarkunskaper och komma tillbaka till Medieinstitutet som en självständig nybörjare inom webbutveckling. Sen älskar jag Bloggbyråfölket. Man trivs i deras sällskap och varje arbetsdag, vilka arbetsuppgifter man än har, får ett filter av mysighet och bubblande humor över sig.

Vad gör du om två år?
– Har lyxen att få jobba med spännande personer och hitta nya vänner med samma intresse för webb, kommunikation, innovation och människor som jag har. Jag har också ett Word-dokument, löpande-idéer.docx,  på 25 sidor som jag tänkte börja beta av.