Det är, som jag skrivit om förut, sant att ny teknik och nya tjänster – på gott och ont – utvecklar nya beteenden. Men vad som också är sant är förstås att ny teknik och nya tjänster (oftast) är barn av sin tid. Det vill säga, de utvecklas i en kontext av annan teknik och andra tjänster omkring och före sig som, hur än nya, gör dem relativt ”acceptabla” och naturliga att ta till sig.

Det är också därför det blir så extra roligt att tänka sig dagens tjänster lanserade i en svunnen tid. Eller typ på 80-talet (svunnen tid i internettid räknat).

Precis som det är svårt att hålla smilbanden still när man försöker föreställa sig några av historiens största händelser och personer dokumenterade med dagens tjänster och manér.

Bilden nedan och fler med den hittar ni bland annat i den här historiska (det vill säga, typ sex månader gamla) artikeln hos Bored Panda. En lagom lättsam uppladdning för vår bloggserie Instagram från grunden som vi inleder i morgon – en uppföljning till våra tidigare rookie-guider för Twitter och Facebook. Inte missa!