Byebye_Bloggbyran

Uppbrott är alltid på något sätt omvälvande. Omskakande. Saker och ting, människor och liv, vardagar och dagdrömmar som ska omdefinieras. Och även om det nya lockar, och uppbrottet sker på god och väl genomtänkt grund, är det inte utan ett visst mått av tråkighet som vi nu meddelar att det är no more Bloggbyrån från och med den 1 april.

Som Joakim brukar säga när något som känns dåligt egentligen är bra:

”det känns bråligt”

Det är alltså egentligen bra för att vi är sugna på nya utmaningar, och på att förverkliga drömmar och idéer som inte riktigt ryms inom Bloggbyråns lådor.

Men mycket har hänt sedan Bloggbyrån kickade igång 2011.

Vi har funnits i olika konstellationer på tre olika adresser och haft allt från kortsiktiga, rent tekniska projektuppdrag till långsiktiga redaktörsuppdrag. Vi har gjort djupa analyser och tagit fram skräddarsydda, digitala strategier. Vi har skapat innehåll i bild, text och rörlig form. Vi har byggt webbplatser och funktioner, designat sajter och bloggar, ingått i redaktioner och skapat såväl lokala som internationella kampanjer. Vi har gjort hundratals Facebookuppdateringar som lajkats av hundratusentals människor. Blogginlägg som vi har skrivit har lästs av tusentals människor. Vi har byggt sajter som besökts av miljontals människor. Och vi har hjälpt företag att skapa relationer till sina kunder och intressenter.

Dessutom har vi alla lärt oss massor och utvecklats enormt mycket inom våra respektive områden. Bloggbyråns uppbrott, vågar vi därav tänka, kan således komma att bli branschens lycka då vi alla envar, på olika sätt, kommer att finnas till marknadens förfogande:

Jennifer har en bunt framtidsplaner och jobbar så länge vidare i egen regi med de flesta dörrar öppna inom världen av webb och kommunikation.

Joakim kommer i första hand att jobba med omhändertagande och uppfostrande av en snart ettårig tjej under en tid.

Mona har utvecklats massor inom projektledning och analys och är riktigt sugen på en samordnande kommunikationstjänst eller projektledare efter sex år med i huvudsak operativt innehålls- och strategiskapande.

Harald kommer att jobba vidare som senior utvecklare under egen flagg men är inte helt främmande för att ingå någon form av anställningsavtal med någon byrå som gör spännande saker.

Rasmus, som lämnade byrån i januari, har startat upp LEKA Solutions tillsammans med Feffe Kaufmann.

Som sagt, det är med en brålig känsla vi vinkar adjö. Men efter uppbrott kommer nyskott, och det ser vi alla fram emot.  Tiden vi haft tillsammans – oss sinsemellan, med våra kunder, våra samarbetspartners, våra följare och fans – kommer vi också tveklöst alltid bära med oss som underbart bra. Så stort tack till alla som stöttat, följt, trott och lyssnat på oss, jobbat med oss och (inte minst) betalat oss. Utan er, inget oss.

Hejdå från Bloggbyrån!