Bloggbyråns första Almedalsvecka blev en helt igenom digital upplevelse. Det mest intressanta i Almedalen följde vi via webbsändningar, bloggposter och Twitter. Okej, det var väl inte riktigt samma sak som att vara på plats, men vi kunde ändå få en viss Almedalskänsla och följa en hel del av allt intressant som hände under veckan.

Förutom den lilla detaljen att vi inte fick träffa några människor fysiskt så kanske vår Almedalsupplevelse inte skilde sig så mycket från andras. Säg att du var en av de cirka 560 ackrediterade journalisterna på Almedalen, hur skulle du kunna hänga med på det viktigaste som berättades på de 1476 evenemangen och sköta ditt jobb om du inte också följde en mängd webbsändningar och läste mängder med bloggposter som vi gjort?

Och på tal om jobb, vilket fantastiskt jobb ni gjorde som sände från studion #gma11 varje morgon, klockan åtta! Det var beundransvärt att se hur förberedda, pålästa och sugna ni verkade vara vid varenda sändningstillfälle och intervju ni genomförde.

2012 är vi på plats i Almedalen

Nästa år har vi i alla fall lovat oss att vara på plats fysiskt under Almedalsveckan. Och då kommer vi garanterat registrera oss hos #bloggplatsh12. Fram till 2010 fanns ingen självklar samlingsplats för bloggare i Almedalen, vilket Almega tillsammans med Politometern ändrade på förra året. Under veckan har vi på Bloggbyrån hjälpt till att sprida ordet om det fantastiska initiativet H12 genom att livetwittra från deras Bambusersändningar. Förutom twittrande bjöd vi även alla registrerade bloggare på ett AR-kit (After-Rosé, that is) bestående av en uppfriskare från våra snälla sponsorer Bakis och Bar-Deli och ett nästan färdigskrivet blogginlägg för den som var lite för trött i ögat för att skapa ett eget sådär direkt på morgonen. Visst var det lite pyssel och jobb att packa allt, och visst var det svårt att skiljas från påsarna, men vi vet i alla fall att några gillade det vi gjorde.

Ett år kvar har vi nu på oss att ladda på innan Almedalsveckan 2012 som genomförs 1-8 juli. Och om ni inte vill bo på golvet i caféet som årets Almedalsbloggare Lena Lid Falkman gjorde (visst var det så Lena?) så bör du boka in boendet redan nu.

Vi ses i Almedalen 2012.