Söndag, sköna söndag. Dessutom med prefixet sommar- den här gången.

Sommar betyder sommarlov för alla barn och oss vuxna som har barn. Många är vi med fritidsvägrande barn som stirrar med panik på semesterveckorna och de veckor som barnen är lediga och försöker få ihop ekvationen. Men precis som förra året och alla andra år så går den inte att lösa. Barnen kommer att vara lediga fler veckor än vi föräldrar sammanlagt. Typ varje år.

Men med ett djupt andetag och en liten googling på barnens intresseområden och till exempel ”läger” så kan man ha den turen att internetet är på ens sida och levererar så pass många relevanta träffar att det kan bli rena drömlovet för kidzen.

Jag fick dock den bästa träffen via Facebookgruppen Geek Parents. Den gruppen rekommenderar jag alla som tror att barn med grundläggande koll på det tekniska kommer att ha ett försprång i en tid där skolan inte riktigt hängt med i utvecklingen. Det var där jag hittade sommarens absoluta favorit: Summer Hack Camp 2014.

Under en vecka i juli kommer mina barn att få lära sig massor om elektronik och teknisk konstruktion. De kommer också att få prova på både att programmera och testa olika 3D-printmetoder.

Det blir nog precis så kul som det låter.

Bada kan de få göra på kvällarna när jag också är ledig.

Tips till föräldrar