Tack bästa Seth Godin för dessa ord. Vi värdesätter dem enormt. Håller med om varenda ett och kunde nog inte ha uttryckt dem bättre själva. (Även om vi nedan gjort ett försök att fritt uttrycka dem på vårt eget språk, samt har tagit oss friheten att länka upp lite).

Vi läser och undrar, är det förresten en slump att ditt efternamn börjar med ”God”?


”Valar måste äta en väldig massa plankton. En val behöver enorma mängder av dessa små varelser eftersom ett litet plankton (det förstår ju vem som helst) ju inte precis motsvarar någon brakmåltid.

Det är högst osannolikt att valen njuter av smaken av varje enskilt plankton, gissningsvis struntar den också i värdet som det ger.

Den välomtalade Oreotweeten och den redan nu legendariske Oscars-selfien med Ellen DeGeneres är exempel på valar som äter plankton. Varje enskild tweet är så värdelös för valarna och TV-världens varumärken att de behöver miljoner av dem, hela tiden.

De är helt besatta av omfång och gör vilka idiotiska saker som helst  bara för att få mer av det. För att skapa kvantitet i sociala medier-världen behöver du ha tur. Och, du behöver sälja dig.

Jag tror att vår uppmärksamhet är mer värdefull än så.

För de flesta moderna marknadsförare är det inte kvantitet som är poängen. Det som spelar roll är att spela roll. Förändra liv. Göra jobb som faktiskt gör skillnad. Skapa samband och bygga relationer.

Du är inte plankton. Det är inte dina kunder heller”.

Image by Podknox, Flickr. CC Attrubution License.