Pewdiepie

Gårdagens nyheter kan ibland vara värda att nämna även en dag senare. Särskilt när det gäller en händelse som kommer längre fram, närmare bestämt den 9 augusti, och det handlar om en sociala medier byrås våta dröm i kombination med traditionell medias mest traditionella fenomen.

Ja, du gissade rätt. Här ska slås ett slag för Pewdiepies sommarprat.

Få (läs ingen) som kallar sig expert inom området sociala medier kan mäta sig med denna YouTube-gigant som med över 27 miljoner(!) prenumeranter på sin Youtubekanal och mellan 2-50 miljoner views på varenda klipp är den mesta Youtubern på arenan just nu. Det här sommarpratet kan alltså bli det mest lärorika för oss bloggbyråare i historien.

Vanligtvis spelar Pewdiepie spel och har gjort sig känd för att inte direkt hålla inne med sina känslor när han kommenterar det som händer i spelet. Men i det här klippet, som jag fullkomligen älskar, är det hans fans som reagerar när de spelar chatroulette. Det säger något om hans storhet.

Vem får över 5000 favorites och över 1000 retweets på Twitter?

Nä, jag gör helt enkelt så att jag tar av mig hatten och väntar på att får höra vad han har att säga i augusti. Men ikväll ska jag värma upp med tidigare bloggad dokumentär som går ikväll: du, jag & Youtube.