För mig och mina kollegor som drivit eget företag länge är det kanske inte så konstigt att jobba en lördag kväll. Som egen företagare har jag aldrig skilt särskilt hårt mellan fritid och arbetstid. Dygnet har 24 timmar och på de timmarna ska man äta, jobba, leka med barn, städa och ligga … i sin säng och sova – bland annat. I vilken ordning och på vilka tider och dagar jag gjort allt det där har spelat mindre roll.

För mig är det inte konstigt alls att jobba på en helgkväll. Eller för den delen inte heller vara ledig på en tisdag. Just ikväll så sitter byrån och förbereder aktiviteter för Earth Hour för tre olika kunder. Men vi som sitter stand by ikväll äger företaget. Kan man kräva det av en person som är anställd?

Nu när vi börjar fundera på att växa och anställa blir frågan än mer aktuell: måste man jobba på en lördag? På vår byrå, med det vi gör, är nog svaret ja, ibland. Någon måste ta hand om en sak som Earth Hour, eller en kris som blossar upp i sociala medier. Man kan se det som ett straff, eller som en frihet att kunna kompensera genom att ta ledigt när man vill. Men kommer alla vi anställer framöver att godkänna arbetsvillkor där vi inte alltid kan garantera en ledig lördag, eller fyra veckor i juli?

Det får vi se när vi börja anställa. Men ett mer utförligt resonemang kring det får vi följa upp med en annan gång, nu är det dags att släcka lite varstans om 5 minuter.

Ha en riktigt mörk och mysig timme.