I bland övergår även dagarna på Bloggbyrån i sena jobbkvällar. Som i dag. Vilket går mer än an så länge det som minst finns musik som sällskap. Och som går mer än an att reflektera över på bloggen när man (läs: Mona)  just bränt av en hejdundrans kunskapsladdad serie om företagsbloggande (den har du väl inte missat?). Eller delat ut en massa ägg.

Det där med jobb och musik är i alla fall ganska intressant. Vem som lyssnar på vad till vilken typ av arbetsuppgift. Vilka som behöver ljud i sina öron för att klara av att koncentrera sig. Vilka som inte klarar av en enda ton av någonting för att få något gjort.

Nu vet jag ju att det är långt ifrån alla förunnat (de som tycker att det är en ”förunnelse” vill säga) att kunna lyssna på musik på arbetstid. Men jag tillhör dem som kan det. Och som gärna gör det. Inte så att det är ett måste, tvärtom vill jag ibland ha det total-tyst, till exempel om jag ska fila på någon lång och invecklad text. Men oftast uppskattar jag en ton eller två i lurarna. Som nu.

Bästa jobb-spellistan jag hittat hittills, som håller i ungefär alla lägen, oavsett vad jag gör och var jag är, står användaren ”emi-jo” för. En lista som så passande nog heter just jobba. Rekommenderas om… ja, om man typ är som jag. Eller emi-jo.

Om du gärna diggar när du jobbar – vilka låtar eller listor funkar bäst för dig? Tipsa gärna en kvällsjobbare. :)