Fastighetsförmedlingens Facebook-kampanj Sambotestet blev en enorm framgång när de gick från 5000 till 140 000 likes på sin Facebooksida  över en natt. Testet har varit hyllat av branschen men även smutskastat hos Expressen. (Faktiskt. Den artikeln insinuerar att all data spars ner, när den i själva verket bara bearbetas av en algoritm för att matcha dig med en sambo. Ren och skär FUD i sin värsta form. Usch!)

Screen shot 2014-03-26 at 10.14.03 PM

I går släpptes en klon på det populära testet av Tv4, i anslutning till att de lanserat sin nya seriesatsning Jättebästisar, med Johan Glans och David Batra som affishnamn. (Kul serie, förresten!). Klonen heter inte helt oväntat Jättebästistestet och klurar ut vem som är din bästis, baserad på din Facebook-data.

Så vad är twisten?

Jo, när testen suger in all data från din profil och när algoritmen bearbetar den, så tar det ett tag. Sambotestestet tar och berättar lite om vad den gör, typ:

smabotestet

Vad gör då Jättebästistestet som är så bra istället? Jo, det visar en trailer för serien. Där kan vi äntligen snacka förtjänad uppmärksamhet, eftersom testet levererar dubbelt värde.

  • Du får reda på vem din jättebästis är och medan du väntar får du ett smakprov på en kul serie.

Det gillar vi. Skarpt.