Internetkultur med Jack Werner och Nils von Hejjne

Första gången vi träffade Jack Werner var för nästan två år sedan, precis i starten av vår byrå. Eller, Jennifer hade träffat Jack på en fest hos lista.se tidigare och hade väl inte hunnit lära känna honom så väl den kvällen, men föreslog Jack som en person vi borde träffa. Vi kollade in hans blogg och fascinerades över sättet som Jack skrev på. Kul, engagerat och mega-initierat kring all form av nätkultur.

Jennifer bokade lunch med Jack och när det väl var säkrat så sade hon ”jag tänkte ta med en kollega som heter Mats också”. Just den taktiken jämförde Jack senare med att ställa en tjej vid vägkanten och lifta, och när en bil stannade dök det plötsligt upp en kille ur diket som också ville åka med. Och då var det ju liksom lite sent att protestera.

Jacks första insats för oss var en kreativ sittning för en kund vi jobbade med då, vi betalade 5 000 kr för att få låna Jacks hjärna i några timmar. Det var välinvesterade timmar. Och även om jag inte minns vad just den sittningen resulterade i lärde vi känna Jack och lyckades knyta honom till oss. Under ett år ungefär delade vi ”kontor” med Jack på arbetsklubben Coffice och diskuterade idéer, kampanjer och nätfenomen – det var mycket diskussion om nätet, gärna de okända, ibland mörkare delar av nätet som det ofta kändes som bara Jack och en till på hela internet kände till.

Att Jack nu startar en podcast om nätkultur känns ju helt naturligt. Vi vet sedan tidigare att Jack har en fantastisk radioröst och ett närmast bisarrt stort intresse för nätkultur, så om du vill hålla koll på allt intressant på nätet som du själv kanske aldrig skulle hitta OCH få en djupare syn på hur nätet påverkar oss ska du lyssna på podcasten FluganJack kör podcasten med Nils von Heijne på den digitala byrån Pronto och efter att ha lyssnat igenom det första avsnittet känns det som att de kompletterar varandra på ett perfekt sätt.

Jack har precis blivit ledig för uppdrag efter att ha klivit av Nyheter 24, och vi kan väl säga så här: om inte du tar honom så gör vi det. Vi saknar Jack, och det skulle du också göra om du fick ha honom runt dig ett tag. Jack fyller dessutom år (igår), så då har vi ytterligare en anledning att hylla honom.

Grattis Jack och lycka till med podden Flugan.