När man som jag råkar göra, fylla år, får man på en Bloggbyrå givetvis presenten…att blogga! Men. Det är ju faktiskt lördag, och det är ju faktiskt min födelsedag, så kommer hålla posten enkel.

Snubblade nyss över Sofia Mirjamdotters blogginlägg i min reader (fortfarande min favorittjänst för att prenumerera på och följa bloggar via RSS), som just laddat ner sitt Twitterarkiv och reflekterar kring sitt twittrande över åren. Hon uppmanar fler att göra samma sak, och varför inte?! Födelsedagen till ära passar jag på att också ge min byrå en present – alla våra tweets i en mysig zipfil.

Inser att vi kanske inte är den mest aktiva blåfågelbyrån, men en och annan uppdatering har det ju blivit. Aktivast var vi tydligen i juli 2011, och vårt första tweet, den 8 juni samma år, såg ut så här:

Bloggbyråns första tweet!

Om du också twittrar – vad var ditt första tweet, och när var du som aktivast?

Vill ta reda på’t, gör som Sofia föreslår och också förklarar – ladda ner ditt eget arkiv:

  • Logga in på twitter.com
  • Klicka på settings under det lilla kugghjulet uppe till höger.
  • Scrolla längst ner på sidan och klicka på Request your archive.
  • Vänta på mailet som skickas till den e-postadress som är knuten till din Twitterprofil. När du fått det, klicka på Go now-knappen i det.
  • Spar ner zipfilen någonstans, un-zippa den, och öppna index.html-filen i din browser, så får du en fin översikt över alla dina tweets!

Twitterarkivet - exempel på översikt

 

Fortsatt glad dag, och fint twittrande!