Jag var hyfsat impad när jag såg demon av Google Now för något halvår sen, men har inte hunnit testa den mer än på någon Android-polares mobil. Min Android orkade jag inte uppdatera till Jelly Bean, Androids senaste OS som har haft Google Now inbyggt ett bra tag nu. (Eller… jag liksom prioriterade bort det. Orka sitta och meckla om man inte behöver). Jag var dock liiiite avis på androidanvändarna.

Men idag kom en glad nyhet. Google Now kommer med den nya uppdateringen av Google-appen på iOS, så nu har jag både den i luren såväl som i paddan.

Google Now

Så vad är grejen med Google Now?

Det mest imponerande är väl röstsöket. Visst, liksom alla röstsök funkar det nästan och ger en nästan vad man vill ha. Men att känna sig lite skönt Sci-fi när man ska leta upp en grej är ruskigt kul. Visst, det är inte riktigt Siri, men hon har sina fel och brister hon med.

En annan del är ”korten” med dina nästkommande möten, info om närliggande kollektivtrafiks avgångar och det obligatoriska vädret (hade aldrig riktigt greppat grejen med det förrän jag, via mitt gmail-tema, upptäckte att det snöade ute – innan jag sett det genom fönstret).

Google Now plockar även info från din gmail, dina google-kalendar, kart- och webbsök, och levererar den mest relevanta informationen till dig vid rätt tillfälle. (Låter lite creepy, men jag gissar att man kommer få ett sjätte sinne och på något vis känns det som ett rättvist byte).

Slutligen: Designen. Det är en ruskigt trevlig användarupplevelse att flippa bort sina ”kort” med fingrarna lite nonchalant. (Med två fingrar om man så vill). Ljuddesignen för röstsöket känns lagom mjukt (även om resten av byrån undrade om den funkade med lurar under tiden jag testade den).

Jag tror det här kan bli en av de första dashboards som jag kommer att använda, men det kan bara tiden utvisa.

Så här förklarar Google tjänsten: