”Yeah, I get that a lot”. Det är Hollywoodklychan som oftast används när en karaktär ska meddela att han eller hon ofta förväxlas med en kändis. Lookalikes har varit heta på sistone även på internet, i och med att kändisar som Nicolas Cage, Keanu Reeves och John Travolta visat sig ha haft dubbelgångare i det förflutna. Men nu har den mest kändisförväxlade personen på hela vida nätet uppenbarat sig – och hon är redan trött på sin irrelevanta uppmärksamhet.

Låt mig presentera Rebecca Black. Men – och häri dväljs problematiken – då menar jag alltså inte sångerskan som tidigare i år fick en hit med sin, låt oss kalla det glada, låt Friday utan atleten med samma namn. Hon uttrycker det väldigt tydligt på sin Facebooksida: informationsrutan är en kort och koncis text i versaler: ”I AM NOT THE SINGER!!!”. Det rör dock inte hennes snart 65 000 fans i ryggen. De fortsätter gladeligen besvara hennes statusuppdateringar med lika spefulla som fredagsrelaterade skämt.

I övrigt kan man väl som snällast beskriva hennes fans kommentarer som ”frisinnade”.

Så, gillar ni profana skämt om nätfenomen? I så fall: grattis. Denna facebooksida är det bästa fredagsgodiset ni kan önska er.

Tack David Borg för tipset