Släpp fångarna loss, det är….inte riktigt vår kanske, men nog väl fredag! Det firar vi med två goda webbtips att ägna några sköna helgtimmar åt om det intresserar.

Det första är en bambusersändning från seminariet Vad kan politiker lära av framgångsrika bloggare?som vi besökte tidigare i veckan, anordnat av forskningsinstitutet Ratio. Det handlade om Christofer Pihls spännande forskning kring några av dagens stora  opinionsbildare och kommersiella aktörer, modebloggarna, och hur lärdomar från den delen av bloggosfären kan appliceras inom politiken och den sfär av lokalpolitiker, ministrar och medborgarjournalister som även de börjat växa i bloggvärlden. Nu lyckades kopplingen mellan de två kanske aldrig bli riktigt tydlig, men det spelar mindre roll. Dragningen och den efterföljande paneldiskussionen är så pass intressant att den är väl värd titten ändå!

Det andra är ett avsnitt av ”Dom kallar oss pods”, en samhällskommenterande humorpodcast av sköna Robin Israelson (10 poäng om du lyckas uttala hans nick!) och Frida Lund som levererar nya avsnitt varje torsdag. Igår var temat Tungomål 2.0, och programmet gästades av ingen mindre än vår Joakim Nyström (yupp, he’s everywhere). Rolig lystring med inslag av spöken, nördarnas almedalsvecka, landvettermannen, kontoret, lilla Stig Helmer och framtidsprofetior.

Glad helg!