På bilden ovan syns några glada efter-sommarlovet-pigga studenter på Medieinstutet som vi hade förmånen att få träffa i förra veckan. Jag och Jennifer var där och pratade om vår bransch och hur den utvecklats sedan vi började ta våra första stapplande steg in i de sociala mediernas förtrollade värld 2007.

Vi pratade också om hur vi utvecklats, vilka kompetenser som vi tycker behövs nu och vad vi tror kommer att bli nödvändigt i framtiden. Det blev intressanta diskussioner och ibland blev vi ombedda att göra nerslag i detaljer kring sådant som hör vår erfarenhet till. Och vi gick, precis som studenterna på bilden, därifrån med stora leenden på läpparna.

Det här med att föreläsa för motiverade och intresserade människor om något som berör dem direkt är nog bland det roligaste jag vet. Därför är jag väldigt glad att vi har fler inbokade föreläsningar under hösten. Till exempel bär det redan den här veckan av till Berghs School of Communication för att prata om redaktionell produktionsledning.

Jag sneglar även lite avundsjukt på Harald som på onsdag ska informera om branschen för treorna på Rudbeck gymnasium. Häftigt med en publik som står inför den spännande uppgiften att ta studenten och gå ut i vuxenlivet, med allt vad det innebär.

Eller Joakim som också han ska göra ett antal nedslag på Medieinstitutet under hösten för att prata om webbens byggstenar och teknik.

Vad vill du inspireras och fördjupas inom?

Vi bokar väldigt gärna in oss på ännu fler föreläsningar. Oavsett du, din skola eller ditt företag behöver inspiration eller mer detaljerat fokus inom ett specifikt område så blir det lite ”ring så spelar vi” hos oss. Några av de ämnen vi allra helst pratar om är:

  • Att jobba med sociala medier. Vi kan inspirera dig som är ute efter företagsnytta och dig som i första hand vill bygga upp en intern stolthet över att jobba på just ditt företag.
  • WordPress i alla dess former. Vi kan både inspirationsföreläsa och utbilda.
  • Community management. Hur du på bästa sätt bygger relationer på webben genom dialog.
  • Drivkrafter på nätet. Hur du engagerar din målgrupp på nätet.

Vi skräddarsyr gärna våra föreläsningar efter dina behov. Är du ute efter något mer utbildningsliknande kan vi ordna med det också. Vi har stor vana vid att hålla i workshops där vi utgår ifrån deltagarnas egna reella vardagsutmaningar.

Låter det som något för dig? Läs gärna mer om våra olika utbildningar eller prata mer med oss och boka föreläsning direkt!