Ett inlägg per dag, hundra dagar i rad. Tro mig, det är en utmaning, även för en Bloggbyrå.

Men när vi nu i och med detta inlägg går i mål, måste vi ändå, som den #selfiegeneration vi kommit att tillhöra (och till viss del även kan historien bakom), få klappa våra axlar och säga att vi lyckats. Även de i synnerhet helgdagar när bloggandet tagit emot.

Ett inlägg per dag har det alltså blivit, och ibland har vi fått vika flera dagar åt inlägg inom samma ämne. Som de längre och mer utbildande bloggserier vi krystat ur oss, till exempel…

…Den på temat företagsblogg (jo, vi vågar påstå att det finns goda skäl för i stort sett alla typer av företag att ha en, även om få behöver uppdatera veckans alla dagar, massor av dagar i rad).

Facebook för rookies, som kompletterats med tips för de kanske mer erfarna kring vad du bör ha koll på i Facebooks nystädade flöden, liksom specifika råd om hur du klokast bemöter kommentarer och svarar på frågor där.

…Den grundläggande Twitterskolan, och givetvis kommentarer om Twitters status i Sverige 2014.

…Liksom Instagramskolan för den som suktar efter att starta upp och förvalta ett företagskonto, nätverka och driva engagemang.

Överhuvudtaget har vi, inte helt förvånande kanske, vältrat oss i sociala medier överlag. Vi har skrivit om hur du tar fram en strategi för sociala medier. Pratat om hur du praktiskt och effektivt kan krishantera i de sociala kanalerna. Vi har introducerat – nåja, i alla fall initierat att skapa – episka riktlinjer för mätning av digital kommunikation.

Och vi har reflekterat över det som vissa verkar känna oro över, att sociala medier förför och förstör oss i samma andetag.

Nu är det väl underförstått att just vi inte förfäras särskilt mycket av just sociala medier. Däremot har vi både förförts och förfärats över spel. Och så har vi hittat på egna. Geopositionerade påskäggsjakter inkluderade.

Ganska ofta har vi varit nördiga och bland annat dansat oss igenom ”webbens stenografi. Andra gånger har vi bara dansat jobbat till musik och tipsat om listor. Eller helt enkelt tillåtit oss vara bara for the lolz.

Men ska humor bli betydelsefull måste den blandas upp med allvar ibland. Så somliga dagar har vi rynkat pannorna och till exempel pratat politik. Vi har (nästan) demonstrerat. Vi har protesterat. Men vi har också gratulerat. Och glada dagar till ära bara glatt oss överlag.

När elaka buggar slagit till har vi förklarat vad de innebär. Och hur man kurerar sig. Men vi har också pratat andra slags kuratorer, sådana vi vill kalla webbens nya stjärnor.

Blogg100:s största stjärna får vi nog säga är Fredrik Wass som lyckats få med oss och flera hundra andra på den här bloggutmaningen. Och så ger vi också oss själva en liten stjärna, åtminstone i kanten, för blixtutvecklingen av Blogg100:s eget bloggpost-scriptum som vi fick för oss kunde komma bloggarfolket till nytta (om inte annat har det hjälpt oss själva att hålla räkningen fram till nu).

Ja, det är väl ungefär det som hänt här sen vi sa ja, må vi blogga uti hundrade dar! Och må vi blogga i flera hundra dagar till. Kanske inte just hundra dagar precis efter varandra bara. Med de orden tackar vi för årets mest prövofyllda bloggaton, och för den inspiration som alla andra som också deltagit bidragit med. Här finns samlade tankar om vad Blogg100 inneburit för somliga andra. Blog’n’roll! (och ses på tisdag kanske?)