Twitter fyller åtta år i dag och det firar de – helt i sin ordning kan man ju tycka – med att tacka sina användare. Och minnas hur allting började. Inte för företaget Twitters egen del bara, utan för alla oss twittrare envar.

Each of you had to start somewhere”, skriver Twitters vice (eller var det vise?) marknads- och kommunikationschef Gabriel Stricker, och uppmuntrar oss alla att kolla våra eller andras allra första tweet.

Vilket faktiskt är ganska roligt. Och aningen nyttigt. För som Gabriel säger måste vi alla börja någonstans. Och även om det första steget kanske inte alltid är det bästa, så är det i alla fall ett steg. Något som kan vara bra att påminna sig om, oavsett man är den som just ”gett sig in i det digitala”, den som vill men inte riktigt vågar eller den som känner sig digitalvan som få och vill få andra att fatta grejen.

Så här såg i alla fall de första tweetsen för oss Bloggbyråckers ut (vi ”digitalvana som få, som vill få andra att fatta grejen”). Från felstavat till lill-lördag via park och kaviar. Enjoy :)

Undrar du för övrigt över din, vår och andra svenskars Twitterstatus 2014? Då kan du läsa det här.