Det här med utmärkelser kan ju vara svårt att förhålla sig till. Är man inte nominerad är det lätt att muttra något nedlåtande om kriterierna, och när man är nominerad faller man lätt in i prestationsångestfällan: ”Är jag verkligen värd det här?”.

Undrar om det var det som hände Jennifer Bark, aka ”The Jennie”, när hon kände att hon inte kunde blogga själv om att hon blivit nominerad till Cision PR Influencer Award, ett pris som delas ut i samband med Spinngalan för tredje gången i år?

Inte för att det gjorde mig något, för då fick ju jag chansen att få skriva några rader om en av de bästa kollegorna man kan ha.

Priset delas ut till den konsult inom PR och kommunikation som har haft störst digitalt inflytande under året. Konkurrensen är stenhård. Jennifer Bark är här i sällskap med tolv andra vansinnigt bra konsulter inom digital PR. De nominerade har valts ut på teknisk väg, genom Cisions egna index.

Det är lätt att känna sig stolt över att vara kollega till en som kvalar in i det här gänget. Efter att under några månaders tid ha sett Jennifer in action måste jag säga att hon är mer än värd den här nomineringen.

På Bloggbyrån jobbar vi ofta väldigt nära våra kunder. Eftersom en del av vårt erbjudande är att vi ger stöd i det dagliga operativa arbetet med sociala medier gäller det att vara snabb och kreativ. Varje dag. Vi hjälper också företag med att sätta riktlinjer och strategier för deras löpande arbete med digital kommunikation där det blir viktigt att komma nära kundernas organisation och kultur. Utöver det tar vi fram och stöttar det operativa arbetet med kampanjer. För att hantera alla de här nivåerna krävs en stor portion flexibilitet, tålamod och kreativitet.

Jag kan vittna om att Jennifer Bark är allt det, och lite till. Hon är extremt kreativ, påhittig, noggrann, flexibel, strukturerad och effektiv. Dessutom har hon alltid en stund över. Hon har alltid tid för nya roliga idéer och hittar på saker som nördplåtat. Hon är en mästare på ordlekar och ger alltid det lilla extra, som en liten gif i mejlet.

You're Awesome Dean gif

Och om digital PR handlar om att komma nära sin målgrupp så ser vi ju redan på bilden av de nominerade vem som kammar hem #win. 

Jennifer Bark är en av tio nominerade till Cision PR Influencer Award.

Man ser ju vem som kommer närmast

Här är de nominerade:

Uppdaterat: Här hittar ni Jennifers slutliga placering och en längre intervju om bland annat var hon själv är som mest aktiv och varför och hur hon (läs vi) jobbar med digital PR.