-95 fick jag mitt första jobb som copywriter på reklambyrå. Att jag fortfarande jobbar kvar i branschen, även om det inte längre handlar om traditionell reklam, beror på flera saker. Den ständiga viljan att göra något bättre än jag gjorde igår är en sak. Att få lära sig något nytt varje dag är en annan.

Men kanske det viktigaste ändå har varit att lära känna människor som gör mig både glad, förvånad och arg. Som släpper fasaden och är sig själva fullt ut. Som blir ens vänner helt enkelt, på riktigt.

Redan för två år sedan när vi startade Bloggbyrån skrev vi ett … ja vi kan kalla det manifest. En liten skrift vi kallar Det finstilta som vi har tänkt att nyanställda ska få och som beskriver våra värderingar i lite längre texter än bara enstaka värdeord som är viktiga för byrån.

Att just vänskapen är viktig blir ganska tydligt när jag läser det som står på första sidan. I nästan två år har vi väntat på att få ge Det finstilta till vår första anställda, men vi tror och hoppas att det snart ska bli av. Om det blir du är det här det första du kommer att få läsa.

 

Välkommen till din första dag på Bloggbyrån

Kanske det här är första dagen på en lång vänskap. Vi hoppas verkligen det. Det finns inget outtalat krav på att alla som jobbar hos oss ska vara bästa vänner, det vore faktiskt lite orimligt. Men vi hoppas att du kommer att se fram emot att gå till jobbet lika mycket som vi gör. Och att du så småningom tänker tillbaka på tiden hos oss som en tid bland riktigt goda vänner.

Hur en byrå fungerar är … svårt att berätta konkret. Byrån fungerar som människorna som jobbar där. Och människor, ja de kan vara lika roliga, älskvärda, omtänksamma, organiserade, generösa och inspirerande som de kan vara drömmande, svårbegripliga, störiga, glömska, obstinata och inkonsekventa.

För några kommer byrån att vara familjen och vännerna. Hemmet man alltid längtar till och aldrig vill lämna. För andra kommer det här att vara ett lite kortare steg på vägen mot något annat.

Men vi tror och hoppas att oavsett hur länge du stannar hos oss kommer du aldrig att glömma din tid här och vad den gjorde med dig.

Välkommen till Bloggbyrån