we-love-wordpressAtt vi generellt sett bygger sajter i WordPress har flera anledningar. Det är ett av de största CMS:en idag, det är ett av de mest användarvänliga och att vi har mer än fem års erfarenhet av att koda wordpress-teman och plugins.

Men där WordPress verkligen glänser, är det hjälpsamma communityt och den enorma mångfald som finns bland tilläggsfunktionerna. Man skulle nästan kunna säga att det finns plugins för ALLT (nästan i alla fall). Visserligen får man ibland, om man ska använda en metafor, en monoski när man vill ha en snowboard. Men oftast kan man både kapa såväl tid som kostnader genom att bygga vidare på andras verk.

Men ibland händer det faktiskt att ett osannolikt behov möts av ett lika osannolikt utbud. När jag hoppade in på WordPress-utvecklargruppen på Facebook i helgen, möttes jag av den här posten.

Wordpress på Rövarspråket

Behöver man den på fikonspråket, är det bara att klona från Github och utveckla vidare.

Det kanske inte är ofta man är i behov av att översätta hela sajter till rövarespråk, men det illustrerar en av mina personliga internetregler ”Kan du föreställa dig funktionen, så finns det förmodligen en plugin/GIT-repo för det”.

Här är länken för rövarspråks-pluginen.