Med risk för att bli teppanyaki-hånad (även om min vardag har lite mer av diskbänksrealism över sig, ”Mats Lindborg vänder vant durkslaget med snabbmakaroner över diskhon från Ikea”): jag har alltid varit besatt av att bo högt – allra helst högst upp i huset.

(Vänta lite nu innan jag går vidare, den här konstruktionen med parentes, citat i parentes med ett efterföljande framåtriktat kolon, liiite komplicerad va?)

Well allright, i alla fall, högst upp i huset var det. Jo visst är det fint högst upp. Bra utsikt, snett i tak, vilket oftast ger en massa charm och detaljer. Och en känsla av att ”nu står jag på toppen av världen, kanske jag någon gång ibland öppnar mitt hem för pöbeln som bor i våningarna under mig” (okej, jag bor i Solna, men ni fattar känslan).

Högst upp i huset är schysst att bo. Likadant har jag tänkt om jobbet. Folk på reklambyråer är ofta rätt bortskämda med fina lokaler. Inte helt sällan ligger de högst upp i huset. Fast här har jag tänkt om. Markplan är mycket bättre. Högst upp i huset blir man ju helt isolerad. Portkod och porttelefon som spärrar vägen. Omöjligt att se för folk som vill hälsa på om man är på plats. Det är markplan som är grejen. Som vi satt på förra stället, på arbetsklubben Coffice. Och som vi sitter nu i Tullhus 3.

Här hänger vi.

Vi har aldrig fått så många roliga besök som efter att vi flyttade hit. Folk ringer och twittrar och kollar läget om vi är på plats eller bara droppar in när de går förbi. Visst, det kan vara lite körigt att ta hand om besökare mitt i en deadline, men att man inte har tid just då har mänskor inga problem att ta. Det är ju så enkelt att bara komma förbi en annan gång.

En annan sak med vårt kontor är att det alltid finns någonstans att ta vägen för den som hälsar på. Det finns alltid plats vid bardisken vid köket, i någon av sofforna eller vid en plats i närheten av våra.

Så om du är i närheten, och vi menar verkligen det; kom in en sväng och säg hej. Har du datorn med dig och kan roa dig själv en stund tills vi får tid att bryta av lite är det ännu bättre. Tullhus 3 alltså, nedanför Slussen, nära Djurgårdsfärjan. Dessutom är det snart sommar. Solstolarna väntar, just sayin’.

En dag på jobbet bara. Ish.