bloggpost-scriptumFörra året var en röra kring vilken bloggpost i ordningen man hade bloggat under #blogg100. Väldigt många lade dessutom till en textsnutt i slutet av varje post där man nämnde att det var inlägg X i ordning.

För att slippa göra det i 96 dagar till så har vi vi en plugin som lägger till den snutten automatiskt. Och eftersom sharing is caring, så tänkte vi att även ni andra som håller bloggflödet varmt också har användning för den.

Så varsågod, här är Bloggpost Scriptum – en plugin för att hålla koll på posterna:

Ladda ner Bloggpost Scriptum

För er som känner att det skulle behövas lite mer funktionalitet, så är det bara att forka loss det från GitHub.

Så funkar den (nu)

Bloggpost Scriptum

Alla planerar inte att skriva minst ett inlägg per dag, utan snarare 1 i snitt. Det är lugnt. Vi har tänkt på det. :)

Varibler

Vi vet hur gärna alla vill göra sina egna lösningar, så vi gjorde den här pluginen så flexibel som möjligt. Den har tre handlebars-variable ({{exempel}}) som ger lite olika värden:

  1. {{antal dagar med inlägg}} – Ger dig så många dagar som du har skrivit inlägg. dvs missar du en dag kan du aldrig komma ikapp. - För dig som jobbar bäst med en kniv mot strupen. :)
  2. {{antal poster totalt}} – Så många inlägg som du skrivit totalt, taggat med blogg100 från den 1 mars 2014. - För dig som kan tänka dig missa en dag för att sen komma ikapp.
  3. {{antal dagar in i blogg100}} Ibland räcker tiden inte till och man missar en dag. Genom att säga att det här är dag 32 i blogg100-racet framstår du inte som den slarver du är. – För dig som gillar lite flexibilitet, men ändå håller skenet uppe.

Så klart uppmuntrar vi dig att sätta ihop din egna lösning.

Installera pluginen

Pluginen går bara att installera på egenhostade WordPress-bloggar (version 3.7+), dvs om du har den på ett weebhotell (inte wordpress.com-blogg alltså). Men om du har det så gör du följande:

  1. Ladda ner zip-filen med pluginen till din dator
  2. Logga på din blogg och gå till Tilläg>Lägg till
  3. Välj fliken ”Ladda upp”
  4. Ladda upp zip-filen du laddade ner i steg 1.
  5. Aktivera tillägget. Gå till Inställningar > Blogg 100 – Bloggpost Scriptum för att finjustera.