Jamen visst, nu blir vi med Quist! Det vill säga, från och med i dag och tio veckor framåt stärker vi upp byråteamet med Martin som, oss mycket passande nog, läser Webbkommunikatör Sociala Medier på Medieinstitutet  och valt att lägga sin andra praktik hos oss. Hurra!

Att presentera sig gör man ju oftast bäst själv, så vi lämnar mer eller mindre över orden direkt.

5 snabba med @iMartyman

martinquistHej Martin och välkommen till Bloggbyrån! Om du får frågan ”Vem är du”? (den får du nu…), vad svarar du?
– Först och främst, tack så mycket! Känns superkul det här och ser framemot tio veckor med er! Och hmm… bra fråga. Jag är inte helt säker själv på vem jag är riktigt, men vad jag är, är en lyckligt lottad tvåbarnsfar till en underbar och fin dotter på tre år och en fantastiskt glad liten kille på knappt halvåret. Jag och familjen bor i Sundbyberg och trivs bra där! Jag älskar teknik och att laga mat. Jag fotograferar och spelar tv-spel.

Vad innebär sociala medier för dig – på vilket sätt är de en del av ditt liv och varför valde du en utbildning med den inriktningen?
– Jag tror benhårt på att sociala medier kommer att fortsätta växa och beröra varje del av allas liv på ett eller annat sätt. Det kommer vara där vi alla kommer att kommunicera med varandra. Teleoperatörer kan locka med si och så många gratis samtalsminuter och sms, men det enda som kommer att betyda nåt är hur mycket surf du får utnyttja.

Att utbilda mig på Medieinstitutet såg jag som min chans att att faktiskt ge mig i kast med just detta och att jag så småningom ska kunna livnära mig på det. För övrigt tycker jag det är fantastiskt kul att ta del av allt som människor delar med sig. Högt och lågt.

Om du bara fick välja en enda kanal, app, forum eller ett system eller verktyg (tänk: typ mail) att kommunicera genom, vilken skulle du välja och varför?
– Jag håller nog fast vid Facebook. Det har med tiden blivit så himla mycket mer än att bara kolla in gamla klasskompisar och så vidare. Jag tror det är den lättaste plattformen att använda till allt möjligt. Visa mina foton, kommunicera öppet med en större grupp eller lite mer ”hemligt” med en mindre grupp. Jag kan till och med spela mitt Farm Heroes Saga! ”Facebook – En helhetslösning”.

Du ska hänga med oss Bloggbyrare dryga två månader framåt är tanken. Vad ser du mest fram emot eller rent av kanske förväntar dig av praktiktiden hos oss?
– Sedan tiden precis innan det blev bestämt vart jag skulle ”hänga” i två månader, såg jag mest fram emot att se hur jobbet ser ut på en byrå. Jag har hela tiden tänkt att jag ska hamna på en marknadsavdelning på ett företag, så att få se världen från byråsidan känns spännande.

Sist men inte minst, om du får drömma helt fritt, vad gör du om två år?
– Också en bra fråga… hmm… arbetslivsmässigt ser jag mig själv ha vidareutvecklat en spetskompetens inom området webbkommunikation så pass att jag obehindrat kan skryta om det. :)

Realisten i mig säger dock att jag om två år kämpar med ett barn med treårstrots och ett annat med femårstrots, men att jag förhoppningsvis kan smita ifrån det till ett jobb där jag trivs med kollegor och kallar mig själv för social media manager.