Vi har pratat mycket Webbdagarna sista dagarna, och vi lovar, med helg och what not i antågande, ska vi snart sluta tjata om’et en stund (inte webben kanske, men de där dagarna). Men innan dess har vi bara en kort grej, som delvis har med de där dagarna att göra.

I förrgår skrev vi kort om de unga, duktiga och modiga (vem hade vid 11 års ålder vågat och så självklart kunnat inta en scen framför 1500 pers?) Youtubestjärnorna som många vuxna, inte minst kommunikatörer, i vårt tycke har mycket att lära av. Kort därefter började det droppa in kommentarer som vi på vår blogg inte är helt vana vid (hej, vi bloggar inte direkt om sånt som kidsen i regel så ofta går igång på…). Och ganska snabbt förstod vi att det ju fanns en anledning till att de hittat vår blogg.

Både Lisa ”Misslisibell” Jonsson och Nellie Berntsson hade snappat upp att vi bloggat om dem och postat länken i sina bloggar. Vilket i sin tur bevisar att inte bara har de här unga nätstjärnorna full koll på teknik, kommunikation och personligt varumärke, de är dessutom bättre och snabbare på att både omvärldsbevaka och agera på det än många företag vi mött. (Tilläggas ska att vi i vår bloggpost alltså inte länkat direkt till någon av dessa imponerande personer, utan bara omnämnt dem och deras framträdande).

Ögonen med sig.

Med andra ord, att vi troligen är många som har mycket att lära av personer som Lisa och Nellie, är ingen underdrift. Och då handlar det om betydligt mer än ”bara” konsten att kunna Youtuba och blogga.