Ja, april, april och här är de som försökt lura oss, faktiskt precis dit vi vill. Med andra ord, ett urval av byråns favoriter bland de skämt som korsat vår webbväg denna skojfriska ”vårdag” (i sig ett skämt):

Ica Glasses är, undantaget några skruvar i huvudet, faktiskt ”ett nytt sätt att handla” vi nästan köper.

Köper gör också Facebook, som förvärvat Ubuntu för 3 miljarder dollar, om man – inte minst som utvecklare, där skämtet förmodligen landar bäst – låter sig luras av den här sköna artikeln.

Men stora köp är kanske old news. Vad som är ännu äldre är Style by Rolf, Sveriges första senior-modebloggare som enligt det här pressmeddelandet ska nå den svåra men ack så åtråvärda målgruppen ”män 50+”. Well played Finest och Springtime (även om vi i tider som dessa inte än är fullt övertygade om att det faktiskt är ett skämt).

Samtidigt, varför bry sig om vare sig Facebookmiljarder eller gubbsens potentiella köpkraft när man med lite skills både kan Netflixa sig till Bitcoinsrikedom och få finansministern att slopa tv-avgiften på kuppen. Allt enligt sprattsäkra uppgifter hos IDG.

Så får vi kanske förresten då mer lust och pengar över till att fly vardagen på bio, vilket från och med i dag aldrig mer behöver ske i ensamhet (inte ens bitcoinmiljarder och konsultseniora modetips garanterar ju sällskap tyvärr). Tack vare SF:s matchningsservice ThisDate kan nu vår förhållandestatus på exempelvis FB få bra mer än bara virtuellt värde.

Å andra sidan ska ju virtuellt värde och möjligheten att fly vardagen precis var som helst verkligen inte underskattas. Det lär lurar oss om inte annat The Virtual Bay (tidigare känt som The Pirate Bay).

Fler digitala och mer globala upptåg hittar du bland annat listade hos Lifehacker. Eller potentiellt precis var som helst på och utanför nätet i dag.