Den 4 april tar en viktig konferens plats i Stockholm: Global Health Beyond 2015, på initiativ av Svenska Läkaresällskapet (SLS).

Hans Rosling är en av talarna på Global Health Beyond 2015.

Konferensen hålls på Stockholm Waterfront Congress Centre och är en helt unik, tvärvetenskaplig konferens där medicin, hälsa, politik och näringsliv möts för att utmynna i en konkret handlingsplan för hur man kan förbättra mänsklighetens hälsovillkor. Utgångspunkten är att se global hälsa från tre olika huvudteman; ojämlikhet, livsstils- och kroniska sjukdomar samt klimatförändringar och hur dessa påverkar människans hälsosituation i världen. Viktiga saker alltså. Och intresserar de dig har du möjlighet att vara med.

Oss intresserar det av flera skäl. Dels är det naturligtvis frågor som vi, likt de flesta, hoppas vi, tycker är enormt viktiga (hej, det handlar om hur vi tar hand om varandra och vår värld!). Dels är vi som byrå, på uppdrag av Svenska Läkaresällskapet (@sls_sv på Twitter), aktiva i arbetet med konferensen.

Vårt uppdrag består bland annat i att göra #GH2015 så tillgänglig som möjligt, bland annat genom ett digitalt livepressrum, och vår förhoppning är att konferensen ska engagera lika mycket AFK som på webben – exempelvis genom bloggar och Twitter. För att i sin tur möjliggöra det behöver vi förstås engagerade webbrapportörer på plats!

Så, är du bloggare och vill vara på plats den 4 april, tycker vi att du ska ansöka om ett bloggpass! 

All information om blogg- och pressackreditering hittar du i nyhetsrummet här. Men i korthet, vad du behöver göra för att ansöka är att uppge namn, mejladress, telefonnummer, bloggadress och Twitter om du har. Mejla till mats.lindborg@bloggbyran.se så hjälper vi dig vidare.

Mer information om konferensen hittar du på globalhealthbeyond2015.se. Där kan du till exempel ta del av agendan och läsa mer om talarna, dit bland annat Hans Rosling och Gunhild Stordalen hör.

Och just det, om du inte kan själv, eller inte är rätt person att gå, tipsa gärna någon i din närhet du tror skulle passa. Sharing is caring. :)