Aggro Pekuliar är ett av många event som varje år tävlar om kommunikationsbranschens intresse och kulor. Men vissa saker saker som rollups, ståbord och kycklingwraps lyste i sin frånvaro, skönt. Eventet bestod av en tämligen liten skara besökare, vilket skapade en mysig, intim stämning.

Dan-Ariely_02

På många event brukar hjärnan vid 15-tiden ifrågasätta varför man än en gång spenderar dygnets bästa timmar med att lyssna på saker man redan vet. På Aggro Pekuliar satt jag dock med spetsade öron hela dagen och är nu helt slut. De skickliga föreläsarna höll en så pass hög nivå att det kändes som att titta på ett urval av riktigt bra, väldigt långa TED Talks.

Tre dragningar som för mig stack ut var:

Fredrik Torberger har den spännande titeln kaospilot och använder kunskaper om social-och evolutionspsykologi, buddism och neurovetenskap för att analysera vår relation till oss själva. Fredrik berättade att man genom att analysera sina egna mentala processer kan skapa förståelse för hur man fungerar. Detta leder till att man får lättare att ta beslut som inte är baserade på missvisande reaktioner.

Henrik Kniberg

Henrik Kniberg höll en dragning om hur man genom struktur och att använda tid som en måttstock som en valuta på allt i sin vardag kan effektivisera sitt liv och lättare nå mål och drömmar.

Dan Ariely höll en av de bästa föreläsningarna jag någonsin sett. Han forskar inom behaviour economics och berättade om psykologin bakom vår inre beslutsprocess. Dan berättade också om hur vi förhåller oss till våra beslut, använder dem för att starta nya beteendemönster.

I en paus stötte jag på en glad Edit Brunner från Mindshare och diskussionen gick snabbt in på vår gemensamma rädsla för att glömma bort något som sagts under föreläsningarna. Jag ser med spänning fram emot morgondagen som öppnas av Sara Rosengren, prof. i marknadsföring på HHS med inriktning på neuro-och beteendevetenskap.