Ja, jag kan ju inte så mycket om det där med sociala medier, jag är ju 49 år.

Förstår även en som är 45 att texten går att klicka på? Måste vi inte skriva ”Klicka här”?

Det går inte en månad utan att jag möter människor som anger ålder som skäl till att inte kunna eller intressera sig för saker. Det är ett jättedåligt skäl. Ett jättedumt argument.

Nej, det är ingen självklarhet att vara hard core-användare av Facebook. Eller att ha testat Pinterest, Kik, Snapchat, Vine eller läsa bloggar. Men man kan inte ange ålder som ett skäl till att inte ha gjort det. Herregud, jag har ju nyss fyllt 50 och driver den här byrån. En byrå som ju är ganska digital i sin specialisering.

Det händer tyvärr väldigt sällan att jag möter någon som är äldre än jag som jobbar digitalt. Men om man bara är några år yngre än jag har man ju 20 år kvar innan man går i pension. 20 år! Det är ju eoner av tid kvar att jobba. Världen, eller i alla fall yrkesvärlden, kommer ju att ha mega-förändrats på 20 år. Hur ska man kunna vara säker på att ha jobbet kvar om man inte lever med i förändringen i den digitala världen?

”Den ständiga viljan att vara inkompetent”, så brukar jag kalla mitt ständiga behov av att ge mig in i sammanhang där jag är nybörjare. (Jag tror jag hittat på uttrycket själv, när jag googlar det hittar jag i alla fall bara tre träffar och alla kommer från mig.) Man måste lämna trygghetszonen och prova nya grejer. Tvinga sig själv att alltid vara nybörjare på något, genom hela sitt liv. Hur ska man annars kunna utvecklas?

Jag skulle vilja tänka att den som säger till mig ”jag är ju 47, så jag läser inte bloggar” säger det för att de kollar in min lena hy och fjädrande gång och av den anledningen tror att jag på andra sidan bordet är mycket yngre. Men anledningen är nog snarare att jag jobbar digitalt, med ”det nya”. Och det verkar vara otänkbart om man fyllt 50.

Så dumt, att tänka så.

 Update: 

Som en parentes publicerades den här artikeln på DN – Topplistan på de 10 yrken föräldrar inte förstår sig på. Vi får väl gissa att snittet är 50+ :)