I torsdags gick Facebook ut med att de gjort ett gäng uppdateringar för att se till att inte användarnas nyhetsfeeds ska kännas fullt lika spammiga. Sammanfattningsvis handlar det om tre stycken åtgärder som de tagit fram för att öka kvalitén i feeden.

1. Straffa värdelöst lajkfiske

image

Alltså inte posta bilder som den här ovanför med texten ”Vem är din favvo-Bloggbyråperson?. (Ungefär lika äcklig kommunikation som ”Vilken är din Dolmiodag?”).

Facebook ska ha tagit fram metoder gör att identifiera såna här poster och straffa ner dem i freden.

2. Straffa ompostningar/ranka ner kraftigt cirkulerande innehåll.

image
Ibland finns det vissa bilder som postas om och om igen. Om du hoppas på att mjölka ur några likes eller kommentarer genom att posta en bild med kattunge som 10 andra sidor har postat, så låt hellre bli. Memens tid är förbi. I varje fall om du ska bygga resväg på dem.

3. Straff på lurlänkande!

När folk klickar på en länk som du postat och återvänder till sin feed efter någon sekund, fattar Facebook att länkens innehåll inte motsvarade det du lovade.
Kort sagt: Skriv inte ”Kenzabilder som du inte fick se!!!” och länka mot en webbshop för trädgårdsartiklar. (Det här borde vara självklarheter. Borde vara. Internet berättar en annan historia).

Hur påverkar det här dig?

Om du postar relevanta, unika saker och är tydlig i vart du länkar, så finns det inget att oroa sig för. Eller som vi säger

Keep calm and post great content!